Buscar este blog

martes, 11 de abril de 2017

Consumir aceite de oliva virxe reduce o risco de fractura osteoporótica.

Investigadores españois da Universidade de Cataluña (URV),  demostraron que o consumo habitual de aceite de oliva virxe diminúe un 51% o risco de sufrir unha fractura osteoporótica.

O estudo valora que incorporar na dieta entre 4 e 5 culleradas sopeiras de aceite de oliva virxe ao día protexe a estrutura ósea e prevén a osteoporose.

Estes resultados evidencian, por primeira vez, o papel beneficioso do consumo regular de aceite de oliva para a protección dos ósos. Ata agora, a comunidade científica fixouse, principalmente, nos efectos positivos derivados da administración de compoñentes do aceite (como polifenoles en cápsulas) sobre as fracturas óseas, ou ben no efecto modulador sobre algúns factores bioquímicos relacionados coa saúde ósea, pero non sobre a fractura en si mesma.

Os científicos que lideraron o estudo atribúen estes beneficios ao conxunto de sustancias que compoñen o aceite de oliva virxe, desde a graxa ata os polifenoles e outros compoñentes, polas súas propiedades antioxidantes e antiinflamatorias.

A incorporación deste alimento á dieta habitual é unha forma eficaz de protexer os ósos, ata o punto de diminuír a aparición de fracturas debidas á osteoporose. Actualmente, o tratamento da osteoporose é farmacolóxico mediante a suplementación de calcio e vitamina D.

Os investigadores consideran que todo indica que o aceite de oliva contribúe a mellorar a saúde, non só en relación coa enfermidade cardiovascular, como se demostrou, senón tamén noutros como a osteoporose, patoloxía que xera un gasto público importante debido a baixas laborais, inmobilidade e dependencia nalgúns casos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario